Mariëtte Hamer ontvangt Eredoctoraat van Universiteit Tilburg

Tijdens de 95ste verjaardag van de Universiteit Tilburg op 17 november 2022 ontvangt Mariëtte Hamer een eredoctoraat van de Universiteit Tilburg voor haar verdiensten op sociaal-economisch beleid. Hamer, die sinds 1 april is Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld is, ontvangt het eredoctoraat uit handen van erepromotor prof. dr. Ton Wilthagen

De universiteit schrijft in een persbericht dat Hamer het eredoctoraat ontvangt vanwege de bijzondere verdiensten gedurende haar hele loopbaan die in het teken stond van het dienen van het publieke belang in het bijzonder in het domein van het bestuur en politiek van de arbeidsmarkt, sociaal-economisch beleid, scholing en ontwikkeling. De universiteit roemt de wijze waarop zij zicht heeft ingezet voor vooruitgang, emancipatie en verbinding, ook in moeilijke tijden en op lastige dossiers. 

Hamer ontvangt het eredoctoraat in het bijzonder voor de wijze waarop zij invulling gaf aan haar functie als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Tenslotte is er grote waardering voor haar grondige kennis, zich sterk baserend op wetenschappelijk onderzoek, haar kunde en haar karakter, waarbij open- en eerlijkheid, kritisch vermogen en volharding hand in hand gaan met een enorm sociaal engagement.

Tijdens de uitreiking op 17 november zal Hamer stilstaan bij de toekomst van het sociaal-economische beleid in Nederland gedurende alle crises waar onze samenleving momenteel mee te maken heeft.